ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΓΙΟΤ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Ένα από τα αγαπημένα αντικείμενα για τις κοινωνικές συναναστροφές, και όχημα για τις θαλάσσιες κρουαζιέρες όσων θεωρούνται πλούσιοι, είναι τα πολυτελέστατα γιοτ με ανέσεις... που θα ζηλέψουν πολλοί. Παρακάτω παρουσιάζονται τα ακριβότερα χλιδάτα γιοτ του κόσμου.

1.) Γιοτ Eclipse

Αξία:            $ 485 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich, Ρωσία
-->

Ο κάτοχος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας ποδοσφαίρου Τσέλσι, και το σκάφος θεωρείται το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ, με 558 μέτρα μήκος. Είναι το πιο ακριβό από κατασκευαστικής άποψης και από άποψη δαπανών αφού φτάνει τα $ 2 εκατ. ανά βδομάδα. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με 20 πίδακες νερού, κινηματογράφο, βιβλιοθήκη, πισίνα και ιδιωτικό κήπο. Για λόγους ασφαλείας το σκάφος είναι αλεξίσφαιρο κι από βόμβα και σε περίπτωση επίθεσης υπάρχουν 5 έξοδοι κινδύνου.

2.) Γιοτ "Α" Superyacht
Αξία:            $323 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Andrey Melnichenko, Ρωσία

Ο κάτοχος είναι Ρώσος δισεκατομμυριούχος, έχοντας το σκάφος με μήκος 390 πόδια. Την ονομασία του έδωσε από το όνομα της συζύγου του Alexandra. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελικοδρόμιο, δάπεδο και μπάνια από μάρμαρο καθώς κάποιες λεπτομέρειες σχεδιασμένες από σχεδιαστή, ιδιωτική σκάλα και ανελκυστήρα. Το σχήμα του είναι ειδικά σχεδιασμένο να κόβει πάγο αν παρουσιαστεί ανάγκη. Παρόλα αυτά είναι ιδανικό για κρουαζιέρες στα νερά της Μεσογείου.

3.) Γιοτ Platinum 525
Αξία:            $300 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Sheikh Mohammed bin Rashid Al-Makhtoum, Ντουμπάι

Μέχρι το 2005, όταν ξεκίνησε αυτό το σκάφος, ήταν το μεγαλύτερο πριν την εμφάνιση των Eclipse και "A". Η ανάθεση του έγινε το 1996 από τον  πρίγκιπα Jefri Bolkiah και αγοράστηκε από τον κυβερνήτη του Ντουμπάι, σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακχτούμ. Το σκάφος έχει μήκος 525 πόδια και στα πολυτελή χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται το ελικοδρόμιο, πολυτελείς σουίτες για τους επιβάτες, γήπεδο σκουός, πισίνα και σπα. Η ώθηση του βασίζεται σε 4 κινητήρες ντίζελ μέχρι 9000 HP.
-->

4.) Γιοτ Pelorus  
Αξία:            $300 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Roman Abramovich, Ρωσία

Όπως δηλώνει και η ελληνική του ονομασία "πελώριο", αυτό το σκάφος είναι από τα αγαπημένα κρουαζιερόπλοια του Ρομάν Αμπράμοβιτς με μήκος 377 πόδια. Κατασκευάστηκε το 2003 από τη γερμανική εταιρεία Lurssen ενώ στο εσωτερικό έχει επέμβει ο σχεδιαστής Tim Heywood. Το σκάφος λειτουργεί με 2 μηχανές Wartsila ισχύος 5500 HP, καθιστώντας ικανή μια κρουαζιέρα στους 20 κόμβους. Ιδανικό για κρουαζιέρες ταχύτητας 16 κόμβων σε απόσταση 6000 ναυτικών μιλίων. Ως γνωστόν διαθέτει αρκετά πολυτελή στοιχεία, τζετ σκι, ελικοδρόμια, πισίνες, αίθουσες συνεδριάσεων, σουίτες, ικανό να φιλοξενήσει 18 επισκέπτες μαζί με το 40μελές πλήρωμα. 

5.) Γιοτ Dilbari
Αξία:            $ 256 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Alisher Usmanov, Ρωσία

Κάτοχος του είναι ο Ρώσος επιχειρηματίας μεγιστάνας, ο οποίος το χρησιμοποιεί συχνά για να επισκέπτεται τα ιδιωτικά νησιά του. Έχει 361 πόδια μήκος και χώρο για 12 επισκέπτες και 48 μέλη πλήρωμα. Το βάρος του φτάνει τους 4.1 τόνους, οι κινητήρες φτάνουν τους 21 κόμβους αν και ιδανικά κινείται στους 18,4 κόμβους. Το σκάφος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ελικοδρόμιο και πισίνες.

6.) Γιοτ Rising Sun
Αξία:            $ 200 εκατ.
Ιδιοκτήτης: David Geffen, Αμερική

Το σκάφος που πλέον ανήκει στο συγκεκριμένο Αμερικάνο, είναι 453 πόδια μακρύ, έχει 4 κινητήρες με απόδοση 50000 HP, με ταχύτητα μέχρι 28 κόμβους. Υπάρχουν 82 πολυτελή δωμάτια, γυμναστήριο, σπα με σάουνα, μεγάλη κάβα, κινηματογράφος με γιγαντοοθόνες, μπασκέτα και ελικοδρόμιο. 

7.) Γιοτ Αl Salamah 
Αξία:            $ 200 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Sultan bin abdul Aziz, Σαουδική Αραβία

Ο κάτοχος είναι Σαουδάραβας βασιλιάς και πρώην υπουργός άμυνας. το γιοτ έγινε διάσημο για το μοναδικό σχεδιασμό του χωρίς να περιλαμβάνει τα κλασσικά πανιά. Φιλοτεχνήθηκε από τη γερμανική εταιρεία HDW. Έχει 2 κινητήρες απόδοσης 8717 HP και κινεί το σκάφος μήκους 457 ποδιών με ταχύτητα 21.5 κόμβους. Έχει χώρο για 36 άτομα και 96 μέλη πληρώματος. Οι εγκαταστάσεις του διαθέτουν βιβλιοθήκη, κινηματογράφο, επιχειρηματικό κέντρο, ινστιτούτο ομορφιάς, σπα, γυμναστήριο και νοσοκομείο. 

8.) Γιοτ Lady Moura
Αξία:            $ 200 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Dr. Naseer Al Rasheed, Σαουδική Αραβία

Το σκάφος είναι 344 πόδια ανήκει σε αυτό το Σαουδάραβα μεγιστάνα που έχει στενούς δεσμούς με την Σαουδική βασιλική οικογένεια. Η επωνυμία του σκάφους αποτελείται από χρυσά γράμματα 24 καρατίων. Αποτελείται από 2 κινητήρες 6700BHP με ταχύτητα πάνω από 20 κόμβους. Για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με θαλάσσια σπορ ή να πετάξουν, υπάρχει βάρκα 48 ποδιών και ελικόπτερο.

9.) Γιοτ Octopus
Αξία:            $ 200 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Paul Αllen, Αμερική

Το 2003 με τη δημιουργία του, έγινε το μεγαλύτερο ιδιωτικό γιοτ στον κόσμο με μήκος 414 πόδια. Διαθέτει 8 κινητήρες Mercedes, 19200ΗP, τελική ταχύτητα 20 κόμβοι, αλλά μπορεί να κινείται σταθερά με 17 κόμβους. Είναι ικανό να δεχτεί 26 επισκέπτες και 57 μέλη πλήρωμα σε 41 δωμάτια με δικό τους μπάνιο. Επίσης διαθέτει 1 άσπρο κι 1 μπλε ελικόπτερο, 2 σκάφη, ιδιωτικό κινηματογράφο και στούντιο ηχογραφήσεων. Το γιοτ έχει φιλοξενήσει γνωστούς σταρ όπως οι U2 κι ο Johnny Cash για ιδιωτικά ταξίδια τους. 

10.) Γιοτ Tatoosh
Αξία: $ 162 εκατ.
Ιδιοκτήτης: Paul Allen, Αμερική

Αυτό το σκάφος από αλουμίνιο και χάλυβα ανήκει στη συλλογή του ίδιου αμερικανού συνιδρυτή της Microsoft Corporation. 302 μέτρα μήκος, έχει τελική ταχύτητα 19 κόμβους και σταθερή ταχύτητα 15 κόμβοι. Είναι ικανό να δεχτεί 24 επισκέπτες και 35 μέλη προσωπικό. Περιλαμβάνει στο σαλόνι γαλλικό τζάκι με ασβεστόλιθο, τραπεζαρία, καμπίνες αναμονής, πισίνα, κινηματογράφο, ελικοδρόμιο, βάρκα 40 ποδιών και θαλάσσιο σκούτερ.
-->

Πηγή: http://www.bornrich.com

-->

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου